Een lener moet een aanvraag en documentatie van zijn financiële geschiedenis indienen bij een geldschieter om te worden goedgekeurd voor een hypotheek. Dit wordt gedaan om aan te tonen dat de lener in staat is om de lening terug te betalen. Leners vragen af ​​en toe een hypotheekbemiddelaar om hulp bij het selecteren van een geldverstrekker.

Er zijn verschillende stappen in de procedure. Leners zouden kunnen beginnen door te proberen pre-gekwalificeerde te verkrijgen. Een bank of geldschieter informatie geven over uw totale financiële situatie, inclusief uw schulden, inkomen en vermogen, is de eerste stap om pre-gekwalificeerd te worden. Na alles te hebben bekeken, schat de geldschieter het bedrag dat u kunt verwachten te lenen. Pre-kwalificatie is vaak gratis en kan online of telefonisch worden voltooid.

De volgende actie wordt vooraf goedgekeurd. Om vooraf goedgekeurd te worden, moet u een officiële hypotheekaanvraag indienen en de kredietverstrekker alle essentiële informatie verstrekken zodat zij uw financiële geschiedenis en huidige kredietwaardigheid grondig kunnen onderzoeken. U krijgt een voorwaardelijke schriftelijke toezegging voor een bepaald leenbedrag, zodat u uw zoektocht naar onroerend goed op of onder die prijsklasse kunt starten.

Het proces culmineert zodra u het huis van uw dromen heeft ontdekt met een leningstoezegging, die een bank alleen zal doen wanneer zij zowel u als de kredietnemer als het onroerend goed in kwestie heeft goedgekeurd, d.w.z. wanneer het onroerend goed wordt getaxeerd op of boven de verkoopprijs.

De kredietgever plaatst een pandrecht op het onroerend goed als onderpand voor de lening zodra de kredietnemer en de kredietgever overeenstemming hebben bereikt over de voorwaarden van de huishypotheek. Als de lener zijn betalingen niet doet zoals overeengekomen, geeft dit retentierecht de geldschieter de bevoegdheid om het onroerend goed terug in bezit te nemen.

Wat houdt een woonhypotheek in?

Een woninghypotheek is een lening die wordt afgesloten om een ​​woning te kopen. Het huis dient als zekerheid voor de lening. De geldschieter kan het executieproces starten om beslag te leggen op het onroerend goed als de koper in gebreke blijft met de lening.

Zijn hypotheken en woonkredieten hetzelfde?

Hoewel ze vaak door elkaar worden gebruikt, hebben de uitdrukkingen “hypotheek” en “woningkrediet” verschillende betekenissen. Een hypotheek is een lening die wordt gebruikt om onroerend goed te kopen dat wordt gedekt door het daadwerkelijke actief dat wordt gekocht. Een woonkrediet is een specifiek soort hypotheek dat wordt gebruikt om een ​​woning te kopen.