Uw geldschieter betaalt u een bepaald bedrag om het huis te kopen wanneer u een hypotheek afsluit. U stemt ermee in om uw lening over een aantal jaren af ​​te lossen tegen betaling van rente. Zolang de hypotheek niet volledig is afgelost, heeft de geldverstrekker nog recht op de woning. Leningen die volledig zijn afgeschreven, hebben een bepaald betalingsschema dat ervoor zorgt dat de lening aan het einde van uw looptijd wordt terugbetaald.

Een hypotheek verschilt van andere leningen doordat uw geldschieter uw eigendom kan verkopen om de verliezen te recupereren als u niet in staat bent om de lening af te betalen. Vergelijk dat eens met wat er gebeurt als u uw creditcardrekening niet betaalt: hoewel u mogelijk te late boetes moet betalen om uw account up-to-date te houden en slechte effecten op uw kredietscore op te lossen, bent u niet verplicht om de items die u hebt gekocht te retourneren De creditcard.

Hoe kan ik een hypotheek krijgen?

Als u een stabiele baan, voldoende geld en een solide kredietscore heeft, is de procedure voor het aanvragen van een hypothecaire lening heel eenvoudig.

Hier is een lijst met alles wat u moet doen om de nodige stappen te ondernemen om huiseigenaar te worden.

Keur uzelf vooraf goed of wees bereid om een ​​bewijs van fondsen te overleggen.
In de huidige vastgoedmarkt heeft u een voorafgaande goedkeuring nodig om serieus genomen te worden door verkopers en makelaars.

Voorafgaande goedkeuring

Voordat u begint met het kopen van huizen, is het een goed idee om een ​​voorlopige goedkeuring te krijgen van uw hypotheekverstrekker. Als u vooraf goedkeuring krijgt, weet u misschien precies voor hoeveel u in aanmerking komt, waardoor u tijd bespaart bij het kijken naar huizen die buiten uw prijsklasse vallen. Het is mogelijk dat u geen makelaar kunt ontmoeten voordat u een voorafgaande goedkeuringsbrief bij de hand hebt op een aantal extreem concurrerende verkopersmarkten in de VS.

Preapproval en prekwalificatie zijn twee verschillende processen. Prekwalificatie houdt in dat u uw geldschieter mondelinge of schriftelijke schattingen van uw inkomen en vermogen geeft, en de geldschieter kan tijdens dit proces al dan niet een kredietcontrole uitvoeren.

Om een ​​idee te krijgen van wat u zich kunt veroorloven wanneer u overweegt een woning te kopen, kunt u onze betaalbaarheidscalculator gebruiken. Omdat de cijfers die u gebruikt echter niet zijn geverifieerd, wordt deze niet serieus genomen door verkopers of makelaars.

Aan de andere kant geeft de voorafgaande goedkeuring van de hypotheek aan dat de geldschieter uw financiële gegevens heeft bevestigd en een voorafgaande goedkeuringsbrief heeft verstrekt om aan verkopers en makelaars aan te tonen dat u daadwerkelijk gemachtigd bent, alleen onder voorbehoud van een bepaling van de waarde en de staat van het huis.