Of je nu een avontuurlijk persoon bent, een doe-het-zelf expert of gewoon een lui huis koper, de gedachte aan het bouwen van je eigen huis kan een opwindend vooruitzicht zijn. Als u ervoor kiest om uw eigen woning te bouwen, mag u immers alle schoten nemen. Dat betekent dat u de precieze indeling kunt bepalen, het exacte aantal en type kamers kunt bepalen, alle afwerkingen met de hand kunt kiezen en zelfs een binnenzwembad, een aquarium muur of een glijbaan kunt toevoegen. Op deze manier wordt goedkoop geld lenen een makkie. Ook als je zakelijk wil lenen kun je tegenwoordig beginnen met een zakelijke lening vergelijken om een boost aan je bedrijf te geven.

Hoewel het helemaal opwindend lijkt om een ​​uniek huis vanaf de grond te bouwen, is het financieren van zo’n grote onderneming een heel ander verhaal. Het is duidelijk dat de meerderheid van de huizenkopers niet genoeg geld heeft weggestopt om de bouwkosten van hun aangepaste woning te dekken – wat betekent dat ze een lening nodig hebben. Helaas is het gemakkelijker gezegd dan gedaan om een ​​lening aan te vragen voor een zelfbouwproject.

Met Een Huis In Constructie Zal Een Hypotheek Krijgen Wat Lastiger Zijn

Voor kopers die een bestaand huis kopen , is het relatief eenvoudig om goedkeuring te krijgen voor een conventionele hypotheek , zolang ze een goed krediet en betrouwbaar inkomen hebben. Aan de andere kant is het vrijwel onmogelijk om traditionele financiering te scoren wanneer je je eigen huis bouwt.

Waarom? Zie het op deze manier: je vraagt ​​de geldschieter in principe om geld uit te betalen voor iets dat nog niet bestaat. Tot overmaat van ramp is de bouw een risicovol proces, en geldschieters houden niet van risico’s.

Probeer Te Kijken Naar Speciale Bouw Leningen

Als u van plan bent zelf te bouwen, moet u meer gespecialiseerde financieringsmogelijkheden nastreven. Voer de bouwlening in . Soms een zelfbouwlening of bouwhypotheek genoemd, is een bouwlening meestal een kortlopende lening (meestal maximaal een jaar) die wordt gebruikt om de kosten van het bouwen van uw huis te dekken.

Deze leningen hebben doorgaans variabele tarieven die hoger zijn dan de traditionele hypotheekrente. Zodra de bouw van uw huis is voltooid, kunt u de bouwlening herfinancieren in een permanente hypotheek of een nieuwe lening krijgen om de bouwlening af te lossen (soms de ‘ eindlening ‘ genoemd).

Ben Bewust Dat Het Best Veel Tijd Kost

Terwijl u zich klaarmaakt om een ​​bouwhypotheek aan te vragen, moet u waarschijnlijk wat serieuze rekoefeningen doen. Deze leningen vereisen een ton beenwerk van de kant van de lener. U moet door talloze hoepels springen om te bewijzen dat uw woningbouwproject echt, levensvatbaar en relatief laag risico is voor de kredietgever.

Voor de meeste bouwkredietaanvragen moet u de geldschieter voorzien van een projectrooster en een realistisch budget. U moet ook een uitgebreide lijst met constructiedetails leveren, inclusief alles van plattegronden en het type bouwmaterialen tot isolatie en plafondhoogten. (Ervaren bouwers maken meestal een ‘blauwboek’ met al deze details voor een woningbouwproject.)