Er zijn soorten virussen die een negatieve invloed hebben op de snelheid van uw internetverbinding, het maakt verbinding met internet om andere kwaadaardige programma’s te downloaden of om uw documenten naar de hacker te sturen. Veel mensen vragen zich af wat is het beste alles in 1 pakket eigenlijk? Maar er zijn ook genoeg mensen die gewoon op zoek zijn naar alle goedkope alles in 1 pakketten.

Hiervoor is het noodzakelijk om een ​​volledige scan uit te voeren met behulp van uw antivirus om virussen van uw computer te verwijderen zodra u een abnormale daling van de internetverbinding opmerkt.

Controleer de wifi-router

Als u verbinding maakt met internet via het draadloze netwerk, is het essentieel om bepaalde punten te controleren:

  • De fysieke status van de wifi-router (u probeert rechtstreeks verbinding te maken via de netwerkkabel om de router te controleren)
  • Weet je zeker dat de router niet is gehackt ( hoe weet ik of iemand mijn wifi gebruikt? )
  • Controleer of de routerfirmware up-to-date is ( de firmware van de wifi-router bijwerken )

Surf met de juiste webbrowser

Natuurlijk kan de keuze van deze of die browser de snelheid van de internetverbinding beïnvloeden. Sommige browsers zoals Google Chrome of Mozilla Firefox zijn veel sneller in vergelijking met andere browsers (bijvoorbeeld Internet Explorer). Bovendien gebruiken ze slechts enkele systeembronnen (RAM-geheugen, processor …).

Dus denk aan het gebruik van een goede internetbrowser, volgens mijn ervaring raad ik Google Chrome aan.

Kies de juiste DNS-server voor je internetverbinding

Domain Name System (DNS) is een service die een domeinnaam koppelt aan een IP-adres. Een truc is om de juiste DNS-server op uw computer te gebruiken.

  • Wanneer u een website wilt openen, typt u een URL, wat is er op dit moment aan de hand?
  • Als eerste stap stuurt de browser een verzoek naar de DNS-servers om het IP-adres van de website te verkrijgen. Er is mogelijk een probleem met de DNS-server die u gebruikt. Vanwege een overbelasting op de DNS-server heeft dit zeker invloed op de laadsnelheid van de webpagina’s.
  • U gebruikt standaard de DNS-server van uw telecomaanbieder. U kunt een andere snellere DNS-server gebruiken met software zoals namebench waarmee u de juiste DNS-server voor u kunt vinden.